Cesta do Vietnamu

15.10.2008 00:00

Vyrazili jsme brzo ráno 15.10.2008 v 5:00 směr Vídeň odkud letíme s China airlines směr Hanoi. Let bude trvat přes 18 hodin s jedním mezipřistáním v Abu Dhabi (SAE) a jedním přestupem v Taipei (Taiwan).

První část letu jsme absolvovali v letadle Airbus 340-300 v Taipei nám za 2,5 hodiny letěl spoj do Hanoje, pro změnu jsme letěli s Boeingem 737-800.

Letušky byly příjmené, všechna přistání měká, jídlo výborné. Únava byla přiměřená délce letu. To jsme netušily, že hlavu složíme na polštář až další den.

Nebylo od věci během 24 hodin zvládnout návštěvu více krajin. Z Jižních Čech jsme se přesunuli do Vídně, takže Rakousko. Odatmtud jsme letěli do Abu Dhabi - Spojené arabské emiráty. Tam se doplňovalo palivo do našeho Airbusu 330, ještě o něm budu psát. Zajimavé bylo, že Tonda fotil v hale a nikomu to nevadilo, ale při focení na bezpočnostní kontrole vyžadovali vojáci vymazaní snimků. My je lstivě pronesli. Pak letecká spolecnost China Airlines zvedla svůj stroj a uspešně nás dostala do Taipei - Taiwan. Je to celkem zajimavé, protoze Čína je na pokraji valečného konfliktu s ostrovem, který odmitá uznat právo Číny na toto uzemí. V tuto chvíli jsme měli bliže do Japonska než do Hanoje. Po 14 hodinách letu následovala přestávka na 2,5 hodiny a pak 2,5 hodiny letu zpět na západ do Hanoje. V Taipei mě zaujal detail u vyškoveho kormidla našeho letadla a při cestě zpět se ukáalo, že jde o vtipnou kamufláž, no mě do zmíchu moc nebylo ;-)

Z Taipei jsme letěli naštěstí jiným strojem Boeing 737-800 ale i na něm bylo znát, že nejlepší léta ma za sebou. Odbavení a vstup do Vietnamu proběhl bez problémů jen se připravte, ze musíte vyplnit vstupní formulář.

Fotogalerie je zde.

—————

Zpět